Petteri Portaankorvasta Itärata Oy:n toimitusjohtaja

Petteri Portaankorva

Itärata Oy:n hallitus on valinnut diplomi-insinööri, kauppatieteiden maisteri Petteri Portaankorvan yhtiön toimitusjohtajaksi. Portaankorva siirtyy vakituisen toimitusjohtajan tehtävään yhtiön väliaikaisen toimitusjohtajan tehtävästä välittömästi.

Portaankorva on työskennellyt Itärata Oy:n väliaikaisena toimitusjohtajana kesäkuun 2022 alusta lähtien. Hän on työskennellyt tätä ennen johtotehtävissä Kouvolan kaupungin palveluksessa, Kaakkois-Suomen ELY-keskuksessa ja Tiehallinnon Kaakkois-Suomen tiepiirissä.

Itärata Oy:n toimialana on Lentorata–Porvoo–Kouvola nopeaan junayhteyteen liittyvä raideliikenneinfrastruktuurin suunnittelu rakentamisvalmiuteen asti. Helsingin ja Kouvolan välinen raideyhteys on Suomen merkittävimpiä raideyhteyksiä, ja sen kehittämiselle on tunnistettu laaja-alaiset tarpeet. Suomen valtion osuus yhtiössä on 51 prosenttia. Lisäksi osakkaina yhtiössä ovat 24 kaupunkia tai kuntaa, jotka ovat Porvoo, Kouvola, Helsinki, Lappeenranta, Kuopio, Mikkeli, Joensuu, Imatra, Pieksämäki, Kajaani, Iisalmi, Siilinjärvi, Lieksa, Kitee, Nurmes, Lapinlahti, Suonenjoki, Mäntyharju, Askola, Parikkala, Taipalsaari, Rautjärvi, Lapinjärvi ja Myrskylä.

− On tärkeää, että Itäratahanke etenee sujuvasti. Hankkeen kannalta on hienoa, että Petteri Portaankorva aloittaa yhtiön vakituisena toimitusjohtajana. Hänellä on tehtävään sopiva tausta ja ammattitaito sekä hyvä kokemus Itäratahankkeesta sen alkutaipaleelta lähtien. Hän myös tuntee hyvin ratahankkeeseen osallistuvat kunnat ja kaupungit, toteaa hallituksen puheenjohtaja Arto Räty.

− Kiitän Itärata Oy:n hallitusta saamastani luottamuksesta jatkaa toimintaani yhtiön palveluksessa ja nimityksestä yhtiön toimitusjohtajaksi. Yhä kasvaneella innolla ja motivaatiolla jatkan työtäni itäratahankkeen edistämiseksi yhdessä yhtiön hallituksen ja yhtiöön valittavan henkilökunnan kanssa. Itäradan suunnittelun edetessä raideyhteyden toteutuminen tulee päivä päivältä lähemmäksi, kuvailee toimitusjohtaja Petteri Portaankorva.

Lisätietoja:

hallituksen puheenjohtaja Arto Räty, p. 050 411 7384, arto.raty@miltton.fi

toimitusjohtaja Petteri Portaankorva, p. 050 357 7581, petteri.portaankorva@itarata.fi