Ajankohtaista

Itäradalle on itäisessä Suomessa laaja kannatus: ”Porvoo–Kouvola-linjaus on ainoa vaihtoehto, joka palvelee koko alueen tarpeita”

Kehittyminen on kiinni yhteyksistä. Itäisessä Suomessa on laaja yhteinen näkemys siitä, että Porvoon ja Kouvolan kautta kulkeva nopea Itärata tarvitaan. Uuden raideyhteyden edistämiseen on vahva tahtotila. Helsingissä järjestettiin 25. syyskuuta Itärata-seminaari Itä-Suomen alueen päättäjille, jossa käytiin läpi hankkeen tilannetta.

Itäradalla itäinen Suomi nousuun

Itärata voi kääntää itäisen Suomen kehityksen nousuun ja saattaa seitsemän maakunnan mahdollisuudet palvelemaan koko Suomea aiempaa paremmin. Itärata varmistaa nopeat ja sujuvat yhteydet koko itäiseen Suomeen ja Pietariin. Rata hillitsee liikenteen päästöjä, mahdollistaa elinkeinoelämän kehittymisen ja Helsinki-Vantaa -lentokentän yhteyksien parantumisen. Lentorata on edellytys sekä Suomi-radalle että nopealle Itäradalle.

Itäradoista tulee tulevaisuuden kasvukäytäviä

Aluekehittämisen konsulttitoimisto MDI on tehnyt itäisen Suomen maakunnille sekä Kouvolan ja Porvoon kaupungeille selvityksen Itä- ja Kaakkois-Suomen raidehankkeista. Torstaina julkistetussa raportissa analysoidaan nopeampien itäratojen aluetaloudellista merkitystä saavutettavuuden, elinvoimaisuuden ja aluekehityksen näkökulmasta.

Suomi ei menesty ilman itäistä Suomea

Kuusi keskuskaupunkia kokoaa voimansa elinvoiman edistämiseksi. Itäisen Suomen keskuskaupunkien (Joensuu, Kajaani, Kouvola, Kuopio, Lappeenranta, Mikkeli) yhteinen kannanotto alueen kehittämiseen.